• Κτηνίατρος Ιερόθεος Κρητικός
  • Κτηνίατρος Ιερόθεος Κρητικός
  • Κτηνίατρος Ιερόθεος Κρητικός
  • Κτηνίατρος Ιερόθεος Κρητικός

Ιερόθεος Κ. Κρητικός

ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΚΤΗΝ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Εμβολιασμός κατά της Λεϊσμανίωσης (καλαζάρ)

Η πρόληψη της μετάδοσης με τη μείωση του αριθμού των τσιμπημάτων της σκνίπας είναι ο στόχος των παρασιτοκτόνων με εντομοαπωθητική δράση.
Ο στόχος του εμβολίου, όπως και κάθε άλλου εμβολίου, είναι να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα του σκύλου και να τον προστατεύσει από τη νόσο «εκ των έσω».
Ο συνδυασμός και των δύο, είναι ο καλύτερος τρόπος προστασίας και το εμβόλιο ενισχύει την άμυνα του σκύλου, ακόμα και αν τσιμπηθεί.
Το πλήρες εμβολιακό πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις δόσεις σε μεσοδιαστήματα τριών εβδομάδων και παρέχει στο σκύλο σας μια μακροχρόνια εσωτερική άμυνα ενάντια στη νόσο.
Μόνο ένας ετήσιος επανεμβολιασμός είναι απαραίτητος, ώστε να διατηρηθεί η άμυνα του ανοσοποιητικού συστήματος του σκύλου σας, έναντι της λεϊσμανίωσης.

Συχνές ερωτήσεις
Μπορούν να εμβολιαστούν όλοι οι σκύλοι;
Ο εμβολιασμός μπορεί να γίνει στους περισσότερους σκύλους ηλικίας μεγαλύτερης των έξι μηνών» οι οποίοι είναι ελεύθεροι από μολυσματικές νόσους, συμπεριλαμβανομένης και της λείσμανίωσης.Μπορεί το εμβόλιο να είναι επιβλαβές για το σκύλο μου;Όλα τα φάρμακα έχουν οφέλη και κινδύνους. Συμβουλευτείται τον κτηνίατρο σας αναφορικά με τους εμβολιασμούς.

Ποια είναι η καταλληλότερη στιγμή να ξεκινήσω τον εμβολιασμό;
Δεν υπάρχει συγκεκριμένη εποχή για να εμβολιάσετε το σκύλο σας, έναντι της λεϊσμανίωσης. Εφόσον ζείτε στη νότια Ευρώπη, τότε θα πρέπεινα εμβολιάσετε το σκύλο σας το συντομότερο δυνατό.